Служебният транспортен министър Христо Алексиев се обяви против увеличение на

...
Служебният транспортен министър Христо Алексиев се обяви против увеличение на
Коментари Харесай

Транспортният министър е против поскъпването на билетите на БДЖ

Служебният транспортен министър Христо Алексиев се разгласи срещу нарастване на цените на билетите на БДЖ. Той зае тази  позиция по време на неочаквана ревизия в жп депата София и Илиянци, оповестиха от отрасловото министерство. Алексиев бе един от тримата нови служебни министри, които влязоха във втория кабинет, формиран от президента Румен Радев.

Както е известно в четвъртък шефът на „ БДЖ – Пътнически транспорти “ Любен Нанов разгласи, че сдружението прави планове за повишение на цените на билетите поради двукратно повишените разноски за ток. „ Ние употребяваме 150 хиляди гигаватчаса годишно ток, защото от всичките 565 влака 470 са на ток. Той струваше дълго време 100-110 лв. за мегаватчас, а в този момент е 220-250 лв. “, добави Нанов.

Повод за днешната ревизия на Алексиев е, че предоставената информация за осъществяването на контракта по плана за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ е недостоверна.

" Към момента е направена единствено настояща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в интервал от една година и девет месеца по възстановителните и главните ремонтни действия ", е прецизирал министърът. Той е подчертал, че няма да допусне неефективно разходване на средства при осъществяването на ремонтите на влаковете.

По време на инспекцията Христо Алексиев е сложил изискване към " БДЖ - Пътнически транспорти " и изпълнителя " Алстом " в къс период да се изготви нов линеен график, който да му бъде показан при започване на октомври. Министърът е изискал среща с управлението на " Алстом " в постройката на министерството по отношение на откритите закъснения по реализирането на плана.

" Необходим е непоколебим надзор на всички действия, които оперират БДЖ, с цел да може превозвачът да дава по-добра услуга за пътуващите ", е споделил Алексиев. Той е показал, че няма да разреши покачване на цените на билетите и ще разиска това другата седмица с управителния екип на БДЖ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР