Служебният премиер Стефан Янев назначи Тодор Чуров и Василий Такев

...
Служебният премиер Стефан Янев назначи Тодор Чуров и Василий Такев
Коментари Харесай

Стефан Янев назначи трима нови заместник-министри |

Служебният министър председател Стефан Янев назначи Тодор Чуров и Василий Такев за заместник-министри на външните работи и Ирена Георгиева за заместник-министър на туризма.

Чуров и Такев са дългогодишни дипломати. Тодор Чуров няколко пъти е заемал длъжността зам.-министър на външните работи. Той е бил зам.-ръководител на посолството ни във Вашингтон, дипломат на България в Кувейт, а от 2016 до 2021 е дипломат на България в Румъния.

Василий Такев е бил дипломат на България в Аржентина, Руската федерация, Испания, Полша, Португалия. И преди е заемал длъжността зам.-министър на външните работи, както и непрекъснат секретар на Министерство на външните работи. В момента е общоприет шеф „ Двустранни връзки “ и „ Европейски въпроси “ в Министерство на външните работи.

Ирена Георгиева е дълготраен специалист от туристическия бранш и приет интернационален експерт, показва пресцентърът на Министерски съвет. Била е зам.-министър на туризма от 2015 до май тази година.

Георгиева има над 25-годишен управнически опит в тази сфера като началник на туристически организации. От 2006 е член на управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации, а от 2009 до 2013 е неин ръководител.  Била е член на Борда на шефовете на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), като е заемала позициите шеф и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 е била и неин президент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР