Служебният премиер Гълъб Донев уволни заместник-министрите от кабинета си със

...
Служебният премиер Гълъб Донев уволни заместник-министрите от кабинета си със
Коментари Харесай

Не разбрах какъв е смисълът на този акт. Гълъб Донев уволни служебните зам.-министри


Служебният министър председател Гълъб Донев уволни заместник-министрите от кабинета си със заповед, подписана в последния му работен ден на този пост. Във вторник беше определено с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

Последва гала по предаването на властта в Гранитната зала на Министерския съвет, на която новият министър председател изрази недоумението си от решението на своя длъжностен предходник.

“Не разбрах какъв е смисълът на този акт да бъдат освободени всички заместник-министри с едно или две изключения през днешния ден, което явно основава проблем за работата на новия кабинет и явно не оказва помощ да имаме последователност както по цели, по този начин и във връзка с ежедневните действия, с които всеки министър ще би трябвало да се оправи през идващия интервал ”, сподели Денков.

Той добави, че “няма нищо по-нормално ” от това Народното събрание да избере постоянно държавно управление. През последните 10 месеца страната се управляваше от служебна власт.
 Кой кой е в кабинета  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

“Изненадан съм за какво през последните дни това може да бъде проблем, както за някои от партиите, само че и също за някои институции, каквато беше президентската ”, разяснява Денков.

Президентът Румен Радев напусна Народното събрание преди клетвата на новото държавно управление, а при връчването на втория мандат на ПП-ДБ даже прикани обединението да му го върне несбъднат. Това предизвика два всеобщи митинга против президента в София.

Николай Денков изрази вяра във вторник, че служебните министри ще предадат на постоянните си наследници наличната при тях информация за настоящото положение на министерствата.

“За един министър, който встъпва, триумфите са значими, само че доста по-важни са проблемите, които стоят във всяко едно министерство и е обикновено да има проблеми ”, сподели новият министър председател, призовавайки “да им обърнете внимание и на тях, тъй като след една-две седмици, един месец, в случай че се окаже, че нещо не е свършено, няма да има значение кой е отговорен ”.

Досегашният длъжностен министър председател Гълъб Донев пък похвали сътрудниците си, че са се справили в обстановка, в която страната е била сложена “на пауза ”, а рецесиите са следвали една след друга.

Източник: svobodnaevropa.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР