Служебният премиер Гълъб Донев свиква Съвета за сигурност към министър-председателя

...
Служебният премиер Гълъб Донев свиква Съвета за сигурност към министър-председателя
Коментари Харесай

Премиерът обяви, че свиква Съвета по сигурността: Действията на Русия са недопустими

Служебният министър председател Гълъб Донев привиква Съвета за сигурност към министър-председателя още идната седмица. Вероятно срещата ще се състои в четвъртък. Това съобщи той пред публичното радио.

По думите му оповестената частична готовност в Русия води до ескалация на напрежението и страните в Европа нямат сигурност за това до каква степен военните дейности ще продължат и с какъв интензитет ще бъдат те.

Донев добави,че дейностите на Русия са недопустими, още повече, че тя е непрекъснат член на Съвета за сигурност на ООН и би трябвало да съблюдава прецизно Устава на организацията и да не сплашва с военна мощ.

Премиерът акцентира още веднъж, че риск за националната сигурност на България има, само че не и пряка военна опасност до този миг. По думите му несигурността идва и от нарушаването на веригите на доставки на енергоресурси за Европа от Русия.

Премиерът беше безапелационен, че България няма да признае резултатите от референдумите, които се организират в четирите района на Украйна.

Гълъб Донев добави, че страната ни поддържа да продължат глобите на Европейски Съюз против Русия, само че би трябвало да има прецизен разбор за това глобите да нямат противоположна мощ за страните членки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР