Служебният премиер Гълъб Донев препоръча да не се правят крайни

...
Служебният премиер Гълъб Донев препоръча да не се правят крайни
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Да не се правят крайни оценки на решението на Нидерландия и Австрия да не ни подкрепят за Шенген



Служебният министър председател Гълъб Донев предложи да не се вършат крайни оценки на решението на Нидерландия и Австрия с отхвърли за банкет на България в Шенгентското пространство.

По време на чуването му в Народното събрание, поискано от " Продължаваме промяната ", Донев посочи, че служебното държавно управление е положило всички старания по пътя на България в Шенген.

Той означи, че от началото на август до момента са осъществени две инспекции на Европейската комисия, които са завършили с позитивни отчети за страната ни.

Пред депутатите служебният министър председател посочи:

" Ще следва да изчакаме провеждането на Европейския съвет на 15-и и 16-и декември, с цел да изясним дали ще бъде извършена полемика по тематиката за Шенген и какво решение вероятно би могло да бъде взето по въпроса. Възможни са разнообразни разновидности. Засега успяхме да избегнем най-неблагоприятния и нашата обща задача в този момент е да успеем да реализираме допустимо най-хубавото за България. По същата причина ще бъда въздържан в мненията по отношение на позицията на Нидерландия и Австрия, които вносителите на настояването за чуване чакат от мен. Второ, бих желал за следващ път да подчертая, че критериите за присъединение на нашата страна към Шенген, които са напълно механически, бяха покрити от България още през 2011 година ".

Премиерът Гълъб Донев се възпротиви на изказвания за неуспех на служебното държавно управление.

БНР подкасти: Green Deal BNR 2022 Podcast Големите
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР