Служебният министър Стела Балтова и българското посолство в Букурещ съдействаха

...
Служебният министър Стела Балтова и българското посолство в Букурещ съдействаха
Коментари Харесай

Задържан на румънската граница автобус с българи е пуснат след намесата на министър

Служебният министър Стела Балтова и българското посолство в Букурещ спомагаха на български туроператор с рейс с украински туристи и български жители при директното им прекосяване през Румъния, оповестиха от Министерството на туризма.

Късно нощес рейс от Украйна, благосъстоятелност на български туроператор, е бил арестуван при влизане на румънската граница за 3 часа и върнат назад към Украйна. След персоналното подпомагане на Балтова и на посолството ни, туристите са били ориентирани да преминат през различен граничен пункт към 4 часа тази заран, се прецизира в известието.

Министерството на туризма и министерството на външните работи са осведомени с казуса с преноса на украински туристи през Румъния за България и работят за трайно намиране на решение. Той ще бъде и измежду тематиките на взаимна онлайн среща в понеделник на специалисти от двете министерства, взаимно с министерството на опазването на здравето и с представители на туристическия бранш, посомат от ведомството, осведомят от ведомството. Работната група ще разиска опциите за сполучливото протичане на летния сезон в България като сигурна и безвредна за отдих и развлечения дестинация за почивка, евентуалното облекчение на изискванията и периодите за издаване на визи, чартърните полети, както и обезпечаването на зелени коридори за автобусния транспорт.

Сред другите значими тематики в еднодневната онлайн среща ще бъдат разисквани редица ограничения за подкрепяне и възобновяване на работата в бранша - изискванията за влизане на туристи в страната след 1 юни, опцията да се усили възрастта на деца, освободени от тестване, разписването на по-дългосрочни правила за влизане и излизане до края на сезона, тъй че туроператорите, хотелиерите, ресторантьорите, екскурзоводите да могат да възнамеряват активността си. Като значим детайл е посочено имунизирането на личния състав в туристическия бранш.

Акцент в диалозите ще бъде подложен и върху рекламата на българското Черноморие като безвредна и атрактивна дестинация за лято 2021. Същевременно на следващия ден министър Балтова ще разиска настоящи въпроси и със Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение Бъдеще за туризма ".

Българските институции показват мощното си разбиране, че идният летен сезон ще протече в изискванията на висока дисциплинираност и възобновяване на туристическия бранш като летуващите изберат България като сигурна дестинация на своята почивка, се показва още в известието от МТ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР