Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заповяда удължаване на срока

...
Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заповяда удължаване на срока
Коментари Харесай

Заповед на здравния министър за удължаване на мерките срещу Covid-19

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров заповяда удължение на периода на деяние на противоепидемичните ограничения до 31 юли, се вижда на уеб страницата на министерството. До тогава остава в действие условието за носене на маска в закрити публични места, както и навън при скупчване на хора и когато не може да се съблюдава нужната отдалеченост.

Провеждането на всички културни и спортни мероприятия на закрито, както и визитите в заведения, клубове и детски центрове се позволява при потребление на 50 % от потенциала им.

От 1 юни жителите на Румъния могат да влизат в страната ни без да е належащо да дават документ за негативен резултат от PCR или антигенен тест, документ за имунизация или позитивен резултат, удостоверяващ преболедуване.

Временно се не разрешава влизането в България на хора, които не са български жители и нямат статут на непрекъснато пребиваващи у нас, които идват от Индия, Бангладеш, Непал, Мианма, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и страни и територии в Африка.

10-дневна карантина ще е наложителна за българите, които идват от тези страни, както и за жителите със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно пребиваващи в България. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР