Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров направи видео изявление, в

...
Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров направи видео изявление, в
Коментари Харесай

Министър Стойчо Кацаров поиска оставки в Агенцията по вписванията

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров направи видео изказване, в което изиска от министъра на правораздаването Янаки Стоилов да ревизира дейностите на шефа на Агенцията по вписвания и да я освободи от служба, в случай че се потвърдят подозренията на Кацаров за превишаване на пълномощията.

Здравният министър разяснява и пенсионирането на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

" Не обичам да приказвам. Предпочитам дейностите ми да го вършат вместо мен, само че съм провокиран да направя това изказване поради събитията от последните няколко дни.

Първо, във връзка с някогашния шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Няма нищо извънредно, изключително или героично в това един чиновник на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира ", показва Кацаров.

" Второ, по повод промените на шефовете на лечебните заведения „ Лозенец “ и „ Александровска “. Цялото общество знае аргументите за тези смени. Законът дава право на министъра тогава, когато откри тежки нарушавания, да смени шефовете на лечебните заведения. Ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени. Отказът на организацията да го направи излиза отвън нейните законови пълномощия. Какво в действителност се пробват да ни кажат с това си деяние – ние сме недосегаеми, ние можем да вършим всичко безнаказано, вие не можете даже да ни промените. Можем. Този отвод може най-вече да забави събитията с няколко дни, да сложи под риск личния състав на лечебните заведения, лежащоболните. И отговорността за това ще бъде както на някогашните шефове на лечебните заведения, по този начин и на шефа на Агенцията по вписванията ", разяснява министърът.

" Отправям апел към министъра на правораздаването да ревизира законосъобразността на дейностите на шефа на Агенцията по вписванията и в случай че откри, както настоявам, че тя е надскочила пълномощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата служба. Искам да насочва доста ясно обръщение и за това, че някои хора, изпълнителни или други шефове, се пробват да се показват пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната трапеза и са правили каквото си изискат ", гласи още изказването на Кацаров.

По думите му жертвите са други.

" Жертвите са тези над 20 хиляди души наши сънародници, които починаха през предходната година вследствие на неприятното ръководство на здравната система, безобразното ръководство на рецесията от Бойко Борисов и неговите хора. Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това ръководство и за аргументите, довели до тази извънредно висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата международна война. "

" Нямам безусловно никакви подозрения в правилността на моите дейности и никакви съмнения да продължа по пътя, по който съм почнал ", приключва Кацаров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР