Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров подписа нова заповед,

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров подписа нова заповед,
Коментари Харесай

Нова крачка към старото нормално: Разрешиха болничните свиждания

Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров подписа нова заповед, с която анулира още едно ограничаване, наложено от противоепидемичните ограничения.

От 22 юни в лечебните заведения се позволяват свижданията при пациенти. Разпореждането на здравния министър се отнася за пациентите с болничен престой над 5 дни, само че по преценка на лекуващия доктор по отношение на здравословното положение на пациента и риска от заразяване с COVID-19.

Забраната за визити на външни лица/свиждания в лечебни заведения не се отнася и за свижданията при пациенти в терминален етап .

При визитите на външни лица/свижданията в лечебни заведения се съблюдават всички противоепидемични ограничения, в това число носенето на защитни маски, като не се позволява по едно и също време повече от един клиент на пациент.

Текстът на цялата заповед на министъра

По-рано през днешния ден доктор Стойчо Кацаров се срещна с фирмите, които създават и поддържат медицински програмен продукт в страната и заяви, че до месец ще стане ясно какво е равнището на груповия имунитет у нас . За задачата ще бъде стартирана процедура за събиране на цялата информация, налична в здравната мрежа - какъв брой жители са били приети в болница с COVID-19, при какъв брой лица коронавирусната зараза е била потвърдена посредством антигенен или посредством PCR тест, при какъв брой жители има данни за антитела и какъв брой са имунизираните.

След изчистване на дублиращите ЕГН-та ще има действителна визия за равнището на груповия имунитет, изясни министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР