Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев освободи директора на Специализираната

...
Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев освободи директора на Специализираната
Коментари Харесай

Меджидиев уволни шефа на болница за рехабилитация в Котел

Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев освободи шефа на Специализираната болница за рехабилитация (СБР) в Котел от поста му.

Припомняме, че  в известие на уеб страницата си, че стопира работа от през днешния ден.

Меджидиев се срещна на място с кмета на града Коста Каранашев, лекари и медицински експерти от СБР - Котел, както и с шефа на болничното заведение Цветан Влахов, оповестиха от здравното министерство.
 Лекари в отпуск - затвориха Детското поделение в Попово
Лекари в отпуск - затвориха Детското поделение в Попово

Медиците не са излизали в отпуск от години

" Проблемите на болничното заведение се дължат на неприятен мениджмънт. Научих, че заболели са връщани съзнателно при съществуване на кревати, а личният състав е принуждаван да напуща със закани. Това за мен е неприемливо. Затова неотложно освобождаваме шефа. Новият шеф няма да го предпочитам аз. Ще назнача подобен, който се приема от личния състав и има съответните качества ", изясни Меджидиев.

Той е получил увещание от лекарите и медицинските експерти, че са подготвени да възобновят активността на болничното заведение и даже напусналите ще се върнат на работа при по-добро управлени. " Освен това имам уверението на кмета и представители на Общинския съвет на Котел, че отговорностите, които болничното заведение има към Общината, в размер на към 100 хиляди лева, ще бъдат опростени. Министерството на здравеопазването ще потърси механизми за отплата за другите насъбрани отговорности, тъй че да може да се изплатят възнагражденията на личния състав ", сподели още Асен Меджидиев.
 Служителите на Белодробната болница във Варна получиха част от заплатите си
Служителите на Белодробната болница във Варна получиха част от заплатите си

Лечебното заведение възобновява работата си

По думите му чак на 16 май досегашният началник на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е уведомил здравното министерство за сегашните проблеми на болничното заведение - трайно понижаване на броя минали пациенти в продължение на 5 месеца, повишаване на комунално-битовите разноски, неспособност за погашение на възнагражденията на личния състав, овакантяване на личен състав.

" След като приказвах с сътрудниците и научих от тях детайлности, мога да заявя, че последните месеци активността на болничното заведение е била саботирана . Причината не мога да кажа, само че Изпълнителна организация " Медицински контрол " влиза на инспекция. Такава ще бъде осъществена и от " Вътрешен одит " на Министерството на здравеопазването. Те ще излязат с отчети за фактическото положение и съответните проблеми на лечебното заведение, тъй че идващият шеф да знае от къде стартира ", уточни здравният министър.
 Болница в Мездра остана без шеф след несполучлива конкурсна процедура
Болница в Мездра остана без шеф след несполучлива конкурсна процедура

Здравното министерство отхвърли и двамата претенденти за поста

Според него болничното заведение е прелестна и има голямо бъдеще. Трябвало обаче да се разкрие спомагателна лечебна активност за дълготрайно лекуване, с цел да може болничното заведение, като такава в далечен район, да получи в допълнение субсидиране от Министерството на здравеопазването.

" След като бъде гласуван бюджета на НЗОК, там също имаме заложени спомагателни средства за лечебни заведения в отдалечени райони. Отделно с нарастването на бюджета в болничната помощ се залага нарастване на ниско остойностените детски пътеки. Всичко това доста ще помогне на тази болница ", увери Асен Меджидиев.
 Уволниха дисциплинарно част от протестиралите чиновници на болничното заведение във Видин
Уволниха дисциплинарно част от протестиралите чиновници на болничното заведение във Видин

Медиците още веднъж афишират гладна стачка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР