Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров

...
Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров
Коментари Харесай

Георги Тодоров ще бъде модератор на Конференция, посветена на инициативата „Три морета“

Служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров ще взе участие в Конференция на тематика „ Инициативата Три морета - Единство, Иновации, Свързаност " -

Събитието ще се организира на 8 юни 2021 година, в София Хотел Балкан и e под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Конференцията е разграничена на две сесии: „ Единство " и „ Иновации и съгласуваност ", като министър Георги Тодоров ще бъде модератор на втората сесия, която ще стартира в 14.40 часа.

Основната цел на конференцията е да прегледа и проучва опциите за създаване на транспортна съгласуваност по линия на Инициативата „ Три морета " и нейното влияние върху района, като се подчертава върху нововъведения и цифровизация.

Инициативата „ Три морета " има три съществени стълба - енергетика, превоз и цифрова съгласуваност, като тази година тя се организира под българското председателство. В нея вземат участие 12 страни: Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватска и Чешка република, ситуирани на три морета - Балтийско, Адриатическо и Черно море.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР