Служебният министър на правосъдието Крум Зарков отговори на лидера на

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков отговори на лидера на
Коментари Харесай

Зарков: Съдебна охрана е посетила Нинова, за да ѝ дадат акт по нейна частна тъжба


Служебният министър на правораздаването Крум Зарков отговори на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която по-рано заяви, че тя и членове на Българска социалистическа партия са получили призовки за разпити.

" След изказването на от Народното събрание, че е била посетена от “двама униформени от правосъдна защита, а те по закон извършват наложително довеждане ”, в качеството си на министър на правораздаването неотложно направих инспекция ", съобщи Зарков във профила си във " Facebook ".



" Служители на Главна дирекция “Охрана ” са посетили адреса, с цел да дават на Корнелия Нинова акт на Софийския областен съд по нейна частна просба против журналиста Явор Дачков. Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, с цел да могат те да се срещнат и да преценяват дали да се възползват от правото си да апелират в инструкции период. Главна дирекция “Охрана ” към Министерството на правораздаването е виновна и длъжна да извърши правосъдното предписание, като откритата процедура е чиновниците да посещават жителите преди или след работно време, дотолкоз, доколкото тогава е най-вероятно те да са вкъщи си ", добави той.

Припомняме, че Нинова съобщи, че през днешния ден в 7:30 часа, в дома ѝ са отишли двама униформени от Съдебна защита, които по закон извършват наложително довеждане.

" Прокуратурата се опита се намеси във вътрешнопартийните каузи на. Отказахме да предадем документи от решения на нашите групови органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснение по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията, по време на Националния съвет ”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР