Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов като главен секретар на

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов като главен секретар на
Коментари Харесай

Военният министър на Радев: Имах съмнения за схеми с оръжия за Украйна. Обидно е поведението на…

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов като основен секретар на президента е имал подозрения за сходни схеми с оръжия за Украйна.

„ Не е загадка, че България е изнасяла оръжие посредством други страни към Украйна. Странно обаче е, че получаваме тази информация от други страни, а не от някогашния министър-председател ”, разяснява той пред Нова ТВ.

„ Ако Кирил Петков е знаел, по какъв начин може Корнелия Нинова да не знае, по какъв начин може българският парламент да не знае? ”, попита Стоянов.

По думите му самият той е бил наясно с това. „ Лично аз знаех заради простата повода, че не е толкоз мъчно да бъде навързано. Лично съм получавал информация, че в средата на март западна компания на наш съдружник е изнесла муниции към друга страна на съдружник. Тези муниции са доставени на границата с Украйна. Едва ли тези муниции са доставени там без да бъдат импортирани в Украйна ”, подозирал той.

Според данни на министерството на защитата през 2021 година за Румъния и Полша са изнесени муниции на стойност 30 млн. лв., а през 2022 – 2,5 – 2,6 милиарда лв..

“Обидно е държанието на българските политици, които не споделиха какво вършат ”, безапелационен бе той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР