Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова участва

...
Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова участва
Коментари Харесай

Министър Карамфилова на конференция на ООН. Какви са темите?

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова взе участие в конференция на високо ниво на Организация на обединените нации „ Вода за стабилно развиване “ . Събитието се организира в централата на Организацията на обединените народи в Ню Йорк и беше публично открита през днешния ден – 22 март, когато означаваме и Световния ден на водата .

Министър Карамфилова ще взе участие в общия спор, по време на който ще бъде изработен средносрочен обзор на осъществяването на задачите на Международното десетилетие за деяние „ Вода за стабилно развиване “ 2018–2028 година и ще бъдат разисквани дейностите за ускорено реализиране на задачите, свързани с водите от Дневен ред 2030 за стабилно развиване.

Справянето с провокациите в региона на водите и тяхното значение за реализиране на задачите за стабилно развиване е извънредно предпочитан въпрос в световен мащаб. В конференцията, която е отдадена на тези провокации, ще вземат участие представители на високо ниво на всички заинтригувани страни, свързани с осъществяването на Цел 6 за стабилно развиване „ Чиста вода и санитарно-хигиенни условия “ , в това число държавни глави, министри, ръководители на организации от системата на Организация на обединените нации, междуправителствени организации, интернационалните финансови институции и други интернационалните организации, Неправителствени организации и организации на гражданското общество, академичната общественост.

На 23 март министърът ще се включи в полемиките в границите на интерактивен диало г на тематика „ Вода за климат, резистентност и околна среда “ . Акцент по време на диалозите ще бъде подложен върху дейностите за справяне с провокациите, свързани с изменението на климата и ръководството на водните запаси .

В края на конференцията ще бъде оповестена Програма за деяние в региона на водите , която ще съдържа доброволни задължения на страните членки на Организация на обединените нации и всички заинтригувани страни за ускорение на напредъка за реализиране задачите за стабилно развиване, свързани с водите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР