Служебният министър на културата Велислав Минеков коментира на брифинг днес

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков коментира на брифинг днес
Коментари Харесай

Минеков за ремонта на Лъвов мост: Все едно да съм зъболекар и да използвам длето и чук

Служебният министър на културата Велислав Минеков разяснява на брифинг през днешния ден ремонта на Лъвов мост в София. По думите му той погрешно е именуван реституция. Министърът сподели документи, с които удостоверява, че няма координиран план за реституция.

" Все едно аз да съм ортодонт и да посегна с длето и чук към вашата отворена уста ", разказа Минеков качеството на осъществените ремонтни действия.

По думите му целият развой е бил оставен в ръцете на нелицензиран по закон занаятчия, което значи, че наличието му там също е било нарушаване.

" Въпросният занаятчия е бил посочен еднолично от Министерството на културата ", сподели министърът.

" Имаше един детайл на технология, останал за мен паметен. Това е почистването от оксидация на самите фигури. То беше осъществено по този начин, както се почиства палуба на ръждясал риболовен транспортен съд - със стоманени четки и ъглошлайф. Такава технология за реституция е непозната. Който и реставратор да види осъщественото, ще изпадне в смут ", счита министърът.

В същото време се разбра, че със заповед на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков от през днешния ден е уволнен дисциплинарно изпълнителният шеф на Изпълнителна организация " Национален кино център " Жана Караиванова.

Причините за това са редовно несъблюдение на служебните отговорности и нарушавания, свързани със системата за ръководство и финансов надзор, установени в одитен отчет от май 2021 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР