Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев обяви началото

...
Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев обяви началото
Коментари Харесай

Служебният министър Пулев започна одит на Фонда на фондовете

Служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев разгласи началото на одит във Фонда на фондовете. Причината е получен в министерството сигнал, обвързван с активността на един от финансовите медиатори, съобщи БНР.

" Има деен сигнал, работим с сътрудниците, координираме се с всички контролиращи органи. Това ни е абсолютният приоритет и както виждате, главните тематики на нашите ограничения и рекомендации са спор на ползи, да няма повече взаимоотношения, в случай че е имало такива, да се основат политики без политическа интервенция във Фонда на фондовете. Тук би трябвало да се работи на напълно пазарен принцип, парите да стигат до бъдещите първенци на страната, а не до различни източници ", сподели министър Пулев. Той отхвърли да даде детайлности, до момента в който не завърши инспекцията.

Министърът показа пред медиите активността на Фонда на фондовете, главно разграничена в два сегмента. За сегмента, който съставлява 80 % от активността на фонда, и обвързван с дългови финансови принадлежности, министър Пулев регистрира, че работи дейно. До бизнеса са разпределени съвсем 700 млн. лева, подкрепени са съвсем 1 831 компании, регистрира министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Другата част, която съставлява към 20 % от активността на Фонда на фондовете, са по този начин наречените дялови финансови принадлежности, които представлявали по-високо рисков сегмент. Пулев концентрира вниманието точно към тях в частта им " ускорение " и " начален стадий на напредък ".

По думите му става дума за подобен вид инвестиция в капитала, при която се дава заем на доверие на започващия бизнес, като се разчита доста на оценката на финансовия медиатор. Тоест дава се един кеш на започващия бизнес и се поема задължението от страна на създателя на този бизнес да влага доброжелателно в развиването му, изясни Пулев. Той посочи, че на този стадий даже не е нужно да има регистриран бизнес, учредена компания, с цел да се получи инвестицията. Именно в този сегмент има получен деен сигнал в министерството, поради който се назначава и одитът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР