Служебният министър на икономиката Никола Стоянов оказва политически натиск, дестабилизира

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов оказва политически натиск, дестабилизира
Коментари Харесай

И ДКК подложена на политически натиск

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов оказва политически напън, дестабилизира държавните сдружения, в това число и Държавната консолидационна компания (ДКК), и стопира процесите. Това разгласи на брифинг Смиляна Нитова, изпълнителен шеф на ДКК. Както е известно, ден преди този момент от политически напън от страна на служебния стопански министър се оплака и ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Иван Френкев.

Нитова поддържа думите си с образци. В края на работния ден на 8 август представители на Министерството на стопанската система са посетили офисите на " Кинтекс ", откъдето са желани документи, свързани с активността на сдружението от началото на август, след като служебното държавно управление стартира да работи. Тя разяснява, че е необичайно това да се прави в края на работния ден и без да бъде авансово известено управлението на самото сдружение, както и ДКК. Документите са били показани, само че за какво по този начин незабавно, по този начин бързо, по този метод, попита Нитова. Тя съпостави този метод на доставяне с документи с дейности по Наказателно-процесуалния кодекс за изземване на материали.

" Смятам, че по този начин министърът дестабилизира това сдружение, основава погрешни показа и основава усещане у обществото, че става нещо неправилно, а това не е по този начин ", разгласи Нитова. Тя изясни, че предния ден " Кинтекс " е сключило огромен контракт, който подсигурява работата на сдружението за най-малко 5 години напред.

Нитова разгласи, че не е съгласна с метода, по който е била известена за желанието на министъра да назначи още трима членове на съвета на шефовете на ДКК. Тя уточни, че това е негово право, само че не утвърждава метода, по който се случва, и добави, че има отвод на арбитър по вписванията да впише имената. Нитова отхвърли до момента да е имало проблем с взимането на решения. Тя описа, че най-после на диалога й с министъра той й дал пълномощие и декларация по отношение на ДКК. А едвам откакто излязла от кабинета му, Нитова му звъннала да пита защо тъкмо се отнася. Той дал отговор, че ще подава документи за увеличение на състава на управлението на сдружението.

Нитова оповести данни, от които оказва се, че към края на предходната година паричната наличност на ДКК и сдруженията към компанията е в размер на 34,7 млн. лв., а за 6 месеца сумата е 46,1 млн. лв..

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР