Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов проговори какво

...
Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов проговори какво
Коментари Харесай

Министър проговори какво оръжие пращаме на Украйна и тегли чертата: Това можем да си позволим!

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов проговори какво оръжие изпращаме на Украйна, откакто Народното събрание ни взе особено решение за това.

България ще даде на Украйна леко стрелково оръжие и някои муниции, сподели Стоянов пред публицисти след церемонията по откриването на нов логистичен център в Божурище на българската транспортно-логистична компания „ Транспрес “ за транспорт за палетни колета у нас, в който са вложени 16 млн. лв..

Това значи, че ще изпратим револвери, пушки и автомати.

Министърът на защитата е дал лист какви са опциите на Българската войска. Този лист напълно скоро ще излезе, посочи Стоянов.

„ Според опциите на Българската войска, ние ще окажем помощ на Украйна, както взеха решение депутатите “, разяснява още министър Стоянов. Той посочи, че помощта, която ще даде България на Украйна, няма по никакъв метод да засегне боеспособността на Българската войска.

„ Това, с което оказваме помощ, е това, с което можем да си позволим да помогнем сега “, съобщи още служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Украинският дипломат у нас по-рано през месеца даде и лист с най-нужните оръжия и средства за защита. Сред най-важното въоръжение в листата за военна помощ, възложен от Украйна, са артилерийските оръдия, средства за защита, включително за военновъздушна защита, снаряди, амуниции, танкове, БТР-и и самолети, посочи посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Депутатите взеха решение при започване на месеца на първо четене, че България ще даде военна помощ на Украйна. Предложението бе признато със 175 – „ За “, 49 „ Против “ и 1 се въздържа. Предложението бе подкрепено от ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “. До този миг се изчаква листата, квалифициран от Министерството на защитата, с цел да се види с какво въоръжение страната може да се раздели, без да се понижава потенциалът на отбранителните качества на страната.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР