Служебният министър на финансите Асен Василев ще търси бюджетен ресурс

...
Служебният министър на финансите Асен Василев ще търси бюджетен ресурс
Коментари Харесай

МФ ще търси бюджетен ресурс за продължаване на мерките в подкрепа на гражданите

Служебният министър на финансите Асен Василев ще търси бюджетен запас за продължение на ограниченията в поддръжка на бизнеса и жителите. Това стана ясно при церемонията по поемането на ръководството на министерството от досегашния му началник Кирил Ананиев.

Въпреки че благодари на Кирил Ананиев и съобщи, че ще разчита на експертизата на работещите в Министерството на финансите, служебният министър Асен Василев уточни, че моментът за актуализация на бюджета е „ изтърван “ през март.

Кирил Ананиев отвърна, че съгласно него хазната ще издържи до края на годината, а и не е почтено по отношение на новите ръководещи отиващият си кабинет да обнови финансовата рамка. Ананиев добави, че е очаквал новите политически субекти да „ създадат държавно управление, да имат своя стратегия, която ще се осъществя през бюджета на страната. При тези условия, в случай че вие бяхте на мое място, щяхте ли да предложите актуализация? “

Василев отговори, че би направил актуализация в дребен размер, който да обезпечи ограниченията като 60/40, спомагателните 50 лева за пенсионерите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР