Служебният министър на енергетиката Андрей Живков е позволил на уволнения

...
Служебният министър на енергетиката Андрей Живков е позволил на уволнения
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката позволил на уволнения шеф на БЕХ да подписва плащания

Служебният министър на енергетиката Андрей Живков е разрешил на уволнения от него началник на БЕХ Валентин Николов да подписва заплащания на сдружението. Решението на Живков идва ден откакто съдът отхвърли да впише новите шефове на холдинга поради обжалване на старите. В същото време, тъй като няма кой да подпише платежното разпореждане за погасяването на облигационния заем на БЕХ в размер на 550 млн. евро. Парафирането по график би трябвало да се случи тази седмица.

" Снощи министърът ми прати писмо, с което ми дава право да подписвам ", заяви Николов пред Би Ти Ви в сряда.

Николов добави, че, в случай че се е бил съобразил със заповедта за уволняване, това е щяло да докара до “катастрофа”, тъй като нямало да има кой този вторник да подпише за изплащането на транш от 550 милиона по облигационен заем, които е трябвало да бъдат преведени в “Ситибанк” в Лондон. Ако това не се било случило, всички облигационни заеми стават предварително изискуеми и БЕХ е щял да изпадне в неплатежоспособност.

От думите на Николов стана още ясно, че България е застрашена да заплаща по 170 млн. $ годишно, в случай че поради забавянето на строителството на газовата връзка с Гърция, не стартира да приема контрактувания с Азербайджан природен газ.

Последното отсрочване на стартирането на газовата връзка е за за средата на 2022 година Изпълнител е гръцката компания " Авакс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР