Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров посети днес бургаския

...
Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров посети днес бургаския
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление на посещение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров посети през днешния ден бургаския университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и видя на място актуалните IT лаборатории на държавното висше учебно заведение.

Министър Тодоров организира работна среща с ректора на университета проф. доктор Магдалена Миткова и зам.-ректора проф. доктор Сотир Сотиров. Засегнаха тематиките за осъвременените корпуси, новите факултети и специалности, както и благоприятни условия за партньорства сред двете институции.

В срещата взе присъединяване и Евгени Събев, който е инженер по киберсигурност към SAP-Германия и инициира основаването на народен тим по киберсигурност на България. Партньор в тази концепция е бургаският университет. Министър Георги Тодоров е съпричастен към идеята, защото тя е ориентирана към поощряване на образованието и осведомеността по киберсигурност измежду младежите в Европа и в частност в България.

Министърът на електронното ръководство видя на място и Центъра за върхови достижения в региона на ICT „ Уните “ към университета. Там се „ срещна “ и с роботите, с които работят студенти и преподаватели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР