Служебният министър Иван Демерджиев заяви, че над 80 души общо

...
Служебният министър Иван Демерджиев заяви, че над 80 души общо
Коментари Харесай

Демерджиев: Над 80 души са изпратени в Турция

Служебният министър Иван Демерджиев съобщи, че над 80 души общо са изпратени в Турция след земетреснието.
Сутринта са изпратени 68 чиновници на Главна дирекция
пожарна сигурност и отбрана на популацията.

“20 единици техника, от звеното гражданска отбрана към Столична община пътуват 15 души и 2 единици техника. Каквото са поискали от турската страна, им е обещано “, сподели Демерджиев.

„ Разговаряли сме със спасителите от Българския червен кръст, има подсигурени 5 кучета и 2 машини, които да се включат. По най-бързия метод ще бъде изпратена желаната помощ, както и отсега нататък ще предоставим палатки, където да бъдат настанени потърпевшите хора. Всякаква помощ, която бъде желана ще бъде дадена “, съобщи още Демерджиев.

Два самолета „ Спартан ” отпътуват от авиобаза „ Враждебна ”, с цел да превозят аварийно-спасителни екипи на Пожарна сигурност и отбрана на популацията и Столична община към Турция.

Модул от 58 чиновници на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” се приготвя да замине за Турция. Те ще окажат помощ на турските си сътрудници за справяне с последствията от тежкото земетресение в югоизточната част на страната. В състава на модула ще влязат до 20 единици техника, както и нужното избавително съоръжение. По линия на Столична община за мястото на случая също ще замине избавителен екип. Транспортът ще се обезпечи от българските Военновъздушни сили, а дейностите му ще бъдат координирани от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Поредица мощни трусове удариха Централна Турция. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център магнитудът на най-силния трус в 3.17 часа българско време е бил 7.8 по скалата на Рихтер. Земетресението е усетено в столицата Анкара, както и в доста други градове на страната. Усетено е и в България, Албания, Сирия, Кипър, Египет.

Броят на жертвите пораства непрекъснато.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР