Служебният министър доктор Стойчо Кацаров е опасен за здравната система“,

...
Служебният министър доктор Стойчо Кацаров е опасен за здравната система“,
Коментари Харесай

Кантарджиев контраатакува: Кацаров не ми благодари, вреден е за здравната система! Тръбеше, че вирус няма

Служебният министър лекар Стойчо Кацаров е рисков за здравната система “, смята  някогашният шеф на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев , който беше пенсиониран от служебният министър на опазването на здравето.

Той призна пред bTV, че познава Кацаров от времето, когато е бил зам.-министър във второто държавно управление на Иван Костов.

„ Тогава се наливаха основите на Здравната каса с едни пътеки, които са уникат в света - със свръхфинансирани действия, без пари за профилактика “, припомни  Кантарджиев.

Според  него Кацаров евентуално е „ доста потребен на частните структури “.

На въпрос дали би се върнал на предходния си пост, Кантарджиев разяснява, че не го е мислил.

„ Има доста негативи едно такова връщане под напън и доста хора ще желаят да създадат един реванш. Опасни хора са, по тази причина се опасявам за сътрудниците, които стачкуват “, сподели Кантарджиев.

Той дефинира актуалното управление на здравето иронично като „ тези, които направиха толкоз доста за опазването на здравето преди 20 година “.

По думите му те в този момент са върнати, с цел да го „ дооправят “.

„ Д-р Кацаров го видях по време на коронакризата в изявленията. Той говореше, че това е някаква скрита международна интрига, че няма подобен вирус, че болестта е леко. Неща, които са коментирани, само че се оказаха погрешни “, сподели още Кантарджиев по адрес на служебния министър.

Той добави, че здравният министър по този начин и не му е благодарил за работата в Центъра за последните над 30 години.

„ В момента се търсят грешките на предходните, а не това, което би трябвало да се прави в този момент. Ще стане това, което стана преди 20 години “, сподели Кантарджиев.

Той разказа зараза от морбили в България в миг, когато е имало пари за национална стратегия за имунизиране против заболяването, както и ваксини, само че това не се е случило.

„ Сега тези експерти ще създадат същото – ще има пари, ще има ваксини, няма да има имунизирани и ще има зараза “, сподели Кантарджиев.

През последните дни в публичното пространство се появи информация за данъчната декларация и спестяванията на проф. Кантарджиев.

„ На никого не поисквам по този начин да събира пари “, сподели той.

Кантарджиев разкри, че страда от тежко хематологично заболяване, а парите са събирани от околните и фамилията му, с цел да си направи интервенция за костен мозък през 2016 година По същото време ненадейно умира и брачната половинка му, която е имала застраховка живот.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР