Служебният кабинет застава твърдо зад продължаване на подкрепата на бизнеса,

...
Служебният кабинет застава твърдо зад продължаване на подкрепата на бизнеса,
Коментари Харесай

Стела Балтова: Помощта за туристическия сектор е над 685 млн. лв.

Служебният кабинет застава твърдо зад продължение на поддръжката на бизнеса, конкрето на туристическия отрасъл. С всички свои дейности досега осигурихме бизнес среда, която съумя да съживи бизнеса в туризма. Това заяви ва брифинг след съвещанието на Министерския съвет служебният министър на туризма Стела Балтова.

Тя уточни, че създадените ограничения за икономическо и обществено подкрепяне не престават да работят. " Общо 17 са стратегиите и схемите за подкрепяне на бизнеса. По неокончателни данни помощта за бранш „ Туризъм “ е над 685 млн. лева, като са подкрепени над 44 000 предприятия.

" Надяваме се, че актуализацията на бюджета скоро ще бъде призната, с цел да може мярката 60/40 да продължи да работи ", сподели още министър Балтова.

Тя изясни, че длъжностен кабинет е създал здравен проект за деяние в изискванията на пандемията, с цел да може да има предвидимост за бранша. " Това, което влезе като ограничавания от през вчерашния ден, не визира главния бизнес. Засяга заведенията, които работят след 23:00 ч. Помощта за бранша продължава. Има ограничавания във връзка с събитийния туризъм, но обсъждаме благоприятни условия за помощ със средствата, които ще дойдат от актуализацията ", добави тя.

Стела Балтова даде обещание, че министерството ще продължи разговор с бизнеса и ще се работи по благоприятни условия за подкрепяне със средствата, които ще постъпят, откакто Народно събрание одобри актуализацията на бюджета. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР