Служебният кабинет върна Български пощи на Министерството на транспорта. Политиката

...
Служебният кабинет върна Български пощи на Министерството на транспорта. Политиката
Коментари Харесай

Служебното правителство върна Български пощи на Министерството на транспорта

Служебният кабинет върна " Български пощи " на Министерството на превоза. " Политиката по пощенските услуги ще се реализира от вицепремиера по икономическите политики и министър на превоза ", разгласи служебният заместник-министър на превоза и известията Николай Найденов на брифинг в Министерския съвет.

Найденов изясни, че смяната се постанова за привеждането в сходство със законовите разпореждания. " Съгласно структурата на служебното държавно управление, би трябвало да има избран отраслов вицепремиер по тези въпроси ", добави той. По думите му Министерство на превоза и известията има функционални компетентности, добър опит и експертиза във връзка с ръководството на сдружението.

През април с решение на Народното събрание " Български пощи " бяха трансферирани от Министерството на превоза и известията към вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова. Целта на депутатите от ръководещата коалиция, внесли предлагането, беше излекуване и модернизиране на сдружението.

По време на първото четене на изменението на закона като главен мотив против промяната от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " акцентираха, че тя се прави, с цел да не бъде тогавашният министър на превоза Николай Събев в спор на ползи. Събев е мажоритарен притежател в куриерската компания " Еконт експрес " и спедиторската " Еконт транс ", чиято активност съответствува с част от услугите, предлагани от " Български пощи ".

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР