Служебният кабинет реши да плаши Нидерландия и Австрия с ответни

...
Служебният кабинет реши да плаши Нидерландия и Австрия с ответни
Коментари Харесай

Гълъб Донев заговори за ответни мерки срещу Нидерландия и Австрия

Служебният кабинет реши да плаши Нидерландия и Австрия с " ответни ограничения ", в случай че двете страни блокират възможното присъединение на България към Шенген.

Предупреждението беше отправено от Гълъб Донев след изключителна среща в Министерски съвет с министрите Иван Демерджиев (МВР), Николай Милков (МВнР) и Крум Зарков (Правосъдие).

Окончателно решение за българското участие в Шенген би трябвало да се вземе на 8-9 декември по време на Съвета по вътрешни работи в Европейски Съюз.

" В взаимозависимост от идното съвещание държавното управление ще има подготвеност да вземе съответните решения - в това число да прегледа и ответни ограничения ", сподели Донев. " Силно се надяваме да не бъдем изправени пред сходна нужда ".

Донев повтори позицията, която няколко кабинета поддържат от 2011 година насам без необикновен отклик - че България е покрила техническите условия за участие в Шенген.

Той дефинира като " повече от неубедителни " мненията на нидерландския министър председател Марк Рюте за това, че защитата на българската граница е пробита. Според Донев, Нидерландия не се е възползвала от опцията да взе участие в последната инспекция за подготовката на България за Шенген.

Служебният министър председател упрекна двете страни в основаване на разделяне в Европейски Съюз и използване на двойни стандарти.

" Все отново отчитаме, че в отбрана на своята позиция канцлерът на Австрия се базира на дефекти при действието на Шенгенската система като цяло, които по никакъв метод не могат да бъдат отговорност на българската страна, до момента в който министър председателят на Нидерландия прибягва и до недостойни внушения, които в България надали ще бъдат забравени скоро. Дългът ни пред паметта на тримата български гранични служители на реда, които починаха, охранявайки външната граница на Европейски Съюз, няма да го разреши ", сподели Донев.

Той заплаши със " съществени " последствия освен България, само че и Нидерландия, Австрия и Европейски Съюз като цяло при оставяне на страната отвън Шенген.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР