Служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи

...
Служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна над 31 млн. лв. за първата вноска за осемте изтребителя F-16

Служебният кабинет одобри разпореждане, с което се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година в размер на 31 110 457 лв., оповестиха от държавната пресслужба.

Средствата са нужни за заплащане на първата вноска по интернационалните контракти BU-D-SAD и BU-P-LBC за придобиване на 8 нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските Военновъздушни сили.

Освен това част от парите ще се употребяват и за придобиване на многофункционална система за систематизиране на информация - взаимна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение.

В началото на месеца от компанията производител " Локхийд Мартин " оповестиха, че в завода в Грийнвил, Южна Каролина е почнало сглобяването на първия от поръчаните от София самолети. 

" България ще получи потвърдено най-съвременна система, която ще обезпечи десетилетия на съгласуемост с НАТО ", обявиха в публично известие до медиите от компанията.

В края на ноември пък българският парламент утвърди придобиването на още осем нови изтребителя F-16C/D Block 70 и съоръжение за тях. Решението беше взето със 151 гласа " за ", 42 - " срещу " и осем " въздържал се "

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР