Служебният кабинет представи нови икономически мерки в подкрепа на бизнеса.

...
Служебният кабинет представи нови икономически мерки в подкрепа на бизнеса.
Коментари Харесай

Обявиха нови икономически мерки в подкрепа на бизнеса

Служебният кабинет показа нови стопански ограничения в поддръжка на бизнеса. Те ще бъдат нотифицирани пред Европейската комисия за интервала септември-декември 2021 година
Съществуващият тласък „ 60/40 “ ще бъде продължена за още два месеца.
Заместник министър-председателят по икономическите и обществените политики и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев разяснява, че се следи равномерен преход към възобновяване на стопанската система у нас.
По думите му тези данни се удостоверяват от равнището на безработицата в страната, което към 2 юни е 5.65% или понижаване с над 30% на безработните лица у нас спрямо предходната година.
Министърът на стопанската система Кирил Петков изясни, че главната цел е била да се вкарат нови оборотни средства в дребния и междинен бизнес на страната. Без да се актуализира държавният бюджет, средствата ще бъдат налични през разнообразни финансови принадлежности.
„ Искам да благодаря на Асоциацията на банките, тъй като имаме голям капитал в българските банки, само че част от тях мъчно могат да влязат в засегнатите браншове. Например, туризъм. Ето за какво с разрешението на Европейска комисия ние предлагаме гаранционна стратегия, която ще бъде с размер от над 2 милиарда лева, където българската страна застава като сътрудник и покрива 50% на риска на банките и до 80% на самостоятелните им позиции “, сподели министър Петков.
По думите му тези средства ще влязат в стопанската система оптимално бързо, тъй като въпросните заеми към дребния и междинен бизнес няма да имат потребност от поръчителство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР