Служебният икономически министър Даниела Везиева е освободила директори на Държавната

...
Служебният икономически министър Даниела Везиева е освободила директори на Държавната
Коментари Харесай

Министърът освободи трима директори на ДКК, Ваня Караганева остава

Служебният стопански министър Даниела Везиева е освободила шефове на Държавната консолидационна компания (ДКК), които предходната седмица уволниха изпълнителния шеф Ваня Караганаева . Това оповестиха от Министерството на стопанската система пред кореспондент на Actualno.

Припомняме, че трусът в ДКК стартира, откакто стана ясно, че  Караганева. Причината за решението, взето от тримата членове на съвета, назначени в последните дни на кабинета " Борисов 3 ", са голям брой нарушавания, осъществени за месеца, в който директорката е била на този пост. Впоследствие Караганева  на отстраняването ѝ, защото съвещанието не е било свикано по надлежния ред. Именно поради това в края на предходната седмица Търговският указател отхвърли да признае уволнението ѝ.
И Везиева отхвърли обвиняванията против Караганева и настоя за отстраняването на тримата от ГЕРБ в ДКК
Министърът на икономиката Даниела Везиева категорично отхвърли всички обвинявания против шефа на Държавната консолидационна...

Днес Везиева е освободила Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска . Тя стъпва на член 24 от Закона за обществените предприятия, в чиято точка 6 се споделя, че договорът на шеф на обществено дружество се приключва предварително при тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности. Така в Съвета на шефовете остават Караганева и Чавдар Христозов.

Миналата седмица министърът разгласи, че след инспекция, осъществена от икономическото ведомство, излиза наяве, че причините за освобождението на Караганева са неоснователни. По думите ѝ това потвърждава, че в този си състав, съветът на шефовете не желае да бъде изменен модела за ръководство на сдружението. 

" Може би решението ми да се разделим с тях е закъсняло, само че когато встъпих като длъжностен министър, аз се срещнах с всеки един от тях. Приех тяхното мнение и мнение и подадох ръка, с цел да работим дружно ", сподели още Везиева. Тя обори и всяко едно от обвиняванията против Ваня Караганева -.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР