Служебният финансов министър Асен Василев представи своя екип от заместник-министри

...
Служебният финансов министър Асен Василев представи своя екип от заместник-министри
Коментари Харесай

Ексшефката на НАП е отстранена заради системно неизпълнение на задължения

Служебният финансов министър Асен Василев показа своя екип от заместник-министри и новия началник на Националната организация за приходите.

Василев назначава един спомагателен заместник-министър. 

Той спомена провокации, свързани с кандидатурата ни за участие в Еврозоната. По думите му става въпрос за присъединяване на представителите на Министерството на финансите в работни групи с Българска народна банка и европейските институции, както и дейната работа през лятото за правенето на Национален проект за въвеждането на еврото . Ще напомним, че кабинетът " Борисов 3 " бе заложил к ато индикативна датата 1 януари 2024 година за присъединението на страната ни към валутния съюз.  

Служебният финансов министър посочи, че предшественикът му Кирил Ананиев не е разгласил Пролетната бюджетна прогноза, защото се е изчаквало синхронизирането й с обособени политики и Макроикономическата прогноза, само че отхвърли да влезе в елементи.

Асен Василев уточни, че е упълномощил на сътрудниците си да стартират подготовката на процедури за издаване на нов дълг. Василев посочи, че на този стадий не е ясно дали служебното държавното управление ще прибегне до продажбата на държавни скъпи бумаги, само че съгласно него е значимо процедурите да са готови преди възможното встъпване в служба на постоянен кабинет.

По-рано държавната пресслужба заяви, че Галя Димитрова е отстранена от директорския пост в Национална агенция за приходите и на нейно място е назначен Румен Спецов. Служебният министър изясни, че Димитрова е отстранена поради " редовно несъблюдение на служебните отговорности " и обвърза решението на Министерския съвет с теча на персонални данни от Национална агенция за приходите през 2019 година. 

Спецов е с над 10 години опит в Национална агенция за приходите, както и с експертиза в региона на данъчната политика и законодателство и отбраната на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „ Д.А. Ценов “ – Свищов, със специалности „ Икономика и търговия “ и „ Вътрешен финансов надзор “, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност „ Защита на националната сигурност “. В интервала 2009 година – 2015 година е работил в Централното ръководство на Национална агенция за приходите, а от 2001 година до 2006 година е работил в Териториална дирекция на Национална агенция за приходите – Добрич. През последните години е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство. 

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР