Служебният енергиен министър Росен Христов потвърди намерението си да разгледа

...
Служебният енергиен министър Росен Христов потвърди намерението си да разгледа
Коментари Харесай

Росен Христов: Доставки от Газпром не означава излизане от ЕС

Служебният енергиен министър Росен Христов удостовери желанието си да прегледа опцията за обновяване на доставките на природен газ от " Газпром " .

" Ние сме експертно държавно управление и преглеждаме безусловно всички благоприятни условия за доставка на газ, в това число и обновяване на доставките от " Газпром ", съобщи Христов в студиото на БТВ.

Той изясни, че предпочитано се гледат различни снабдители, само че в случай че се окаже, че те не са задоволителни, " няма да съм аз министърът, който ще остави популацията на студено през зимата ".
 Асен Василев отхвърли да получаваме съветски газ посредством медиатори
Асен Василев отхвърли да получаваме съветски газ посредством медиатори

Заварихме азерския газ на 30%, сега получаваме цялостния размер азерски газ

По думите му изискванията, които Русия слага към нас, са тези, които са сложени към други европейски страни и които те извършват. Затова и няма да се отклоним от европейската политика. " Купуването на газ от " Газпром ", не значи излизане от рамката на Европейски Съюз ", уточни Росен Христов и разгласи, че държавното управление няма да одобри разнообразни условия от тези, които извършват Германия и другите европейски страни.

А другояче Христо е убеден, че в случай че стартират договаряния, всички опасности ще бъдат адресирани , тъй че доставките да бъдат постоянни, с оптималната сигурност и оптимална цена.
 Енергийни специалисти: Забравете контракта с Газпром и подписвайте за танкерите
Енергийни специалисти: Забравете контракта с Газпром и подписвайте за танкерите

Няма да получим нито един куб. м. съветски газ, в случай че не подпишем нов 10-годишен контракт

Росен Христов съобщи, че в този момент получаваме цялостния размер азерски газ и не купуваме непосредствено от " Газпром ", само че част от газа, който идва в България от други търговци, е съветски.

В коментар на разискването от КЕВР на по-скъп газ със 60% със задна дата за август месец служебният министър съобщи, че потребителите ненапълно са предпазени, тъй като са на контролирания пазар, топлофикациите също се употребяват с избрани отбрани , тъй че не счита, че сметките ще скочат с 60% за битовия консуматор . Индустриалните консуматори обаче ще усетят повишаването на газа и надлежно това ще се отрази на цената на продукцията им.

Според Росен Христов въпросът с обезщетенията е комплициран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР