Служебните министри на регионалното развитие и на екологията се опитват

...
Служебните министри на регионалното развитие и на екологията се опитват
Коментари Харесай

Блокирането на „Струма“ от Сандов изненадало неприятно новия регионален министър

Служебните министри на районното развиване и на екологията се пробват да намерят решение за продължение на плана за създаване на автомагистрала „ Струма “, разгласи служебният строителен министър арх. Иван Шишков. Той уточни, че решението за прекъсване на ОВОС-а на определения източен вид, посредством който автомагистралата трябваше да премине през Кресненското дефиле, ги е изненадало неприятно. В момента се търси съответно решение, уточни той.

Считам, че автомагистрала „ Струма “ е извънредно значимо държавно решение, и то не може да бъде подхвърлено по този метод, както беше направено, добави Шишков. „ Ще създадем всичко допустимо да спасим процедурата за „Струма“ или да предложим такава, че да може „Струма“ да бъде продължена с доста ясни параметри и във допустимо най-кратките периоди с най-хубавото решение“, съобщи служебният районен министър.

Шишков съобщи и че се търси решение на проблема с изтичащите контракти за настоящ ремонт и поддръжка в края на септември и прекратените нови поръчки, които в композиция оставят републиканската пътна мрежа без поддръжка и зимно разчистване. „ Искам да се срещна дефинитивно с решението на Комисия за защита на конкуренцията и след това дружно с юристите, с които съм приказвал, ние ще вземем решение тъкмо по какъв метод ще можем да подсигуряваме зимното поддържане и новите състезания, които следва да бъдат оповестени, с цел да може да се подсигурява поддръжката на пътищата напролет“, изясни Шишков.

В понеделник служебният министър на районното развиване ще организира срещи с пътните компании и с Камарата на архитектите. Целта е да бъдат разисквани проблемите в бранша и да се приготвят законодателни промени.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР