Служебните абонаменти, разположени върху тротоарите на столицата, ползвани от редица

...
Служебните абонаменти, разположени върху тротоарите на столицата, ползвани от редица
Коментари Харесай

Спаси София ще сваля колите от тротоарите

Служебните абонаменти, ситуирани върху тротоарите на столицата, употребени от редица държавни и общински институции, би трябвало неотложно да бъдат отстранени. 

Тротоарите, отвън всякакво подозрение, са част от пътната инфраструктура, предопределена единствено и само за пешеходците. Те би трябвало да подсигуряват безвредното и комфортно напредване на всички в градската среда и по тази причина би трябвало да са проходими, задоволително необятни, без трудности и да имат равна и качествена настилка. Това е теорията, от която софийската процедура съществено се разграничава. За страдание, огромна част от тротоарите дори в центъра на София не дават отговор на нито един от изброените параметри, установяват представителите на организацията.

“Общината да даде образец и да освободи тротоара на ул. Московска ” - упорстват от Спаси София. В момента по тротоара намиращ се против постройката на Столичната община паркирането заема над половината от наличната повърхност, оставяйки хората да вървят през стеснен и неуместен кулоар от разрушени плочки и криви колчета. Затова се предлага да бъдат отстранени всички паркоместа по южния тротоар на ул. Московска от паметника на Васил Левски до ул. Г. С. Раковски. Това е самият център на София и граничи с най-важните здания в града - храм паметника Св. Ал. Невски, църквата Св. София, гробницата на Хонорий и зелени площи с доста монументи. “Неприемливо е достъпността до тези значими обекти да е възпрепятствана от непроходими и разрушени тротоари. Очакваме зам. кметът по превоз, господин Евгени Крусев и шефът на ЦГМ, господин Христиан Петров, да подхващат нужните дейности за справяне с казуса, декларира Гергин Борисов.

От Спаси София приканват общинските съветници и високопоставени служители да дадат персонален образец и да употребяват градския превоз, вместо персоналните си коли. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР