Службното правителство уволни шефката на Националната агенция по приходите Галя

...
Службното правителство уволни шефката на Националната агенция по приходите Галя
Коментари Харесай

Уволниха и шефката на НАП Галя Димитрова

Службното държавно управление уволни шефката на Националната организация по приходите Галя Димитрова, а на нейното място бе назначен Румен Спецов. През последните години той е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство.

Решението на Министерския съвет за промяната на шефката на Национална агенция за приходите е признато неприсъствено. През последните няколко години приходната организация се забъркваше в съществени кавги. Последният скандал бе обвързван с изплатените на чиновниците на организацията бонуси върху заплатите, до момента в който множеството българи понасяха последствията от пандемията.

Сдружение БОЕЦ получи от Национална агенция за приходите информация по Закона за достъп до социална информация, съгласно която раздадените спомагателни хонорари в организацията през 2020 година са в размер на 30 млн. лева, което прави приблизително по 322 лева на месец на чиновник. Национална агенция за приходите провокира съществено неодобрение измежду дребния и междинния бизнес поради противоречивата разпоредба за касовите апарати,, както и съмненията, че организацията се употребява като бухалка против избрани компании.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Заплатата на изпълнителния шеф на Националната организация...

Името на Галя Димитрова се загатваше в общественото пространство най-много поради високата ѝ заплата, която се усилва с към 500 лева годишно. През 2019 година възнаграждението ѝ беше 5000 лева, през 2020 година – 5500 лева, а от 2021 година към този момент е 6050 лева Освен главната заплата Димитрова получава и солидни спомагателни
бонуси, видни от имуществените ѝ заявления от предни години. ѝ се дължеше на положителната събираемост на данъчните отговорности на жители и компании, сполучливото въвеждане на електронните услуги на Национална агенция за приходите и други
Кой е Румен Спецов?

Новият шеф на приходната организация е показан от Министерския съвет като висококвалифициран специалист с над 10 години опит в Национална агенция за приходите, както и с експертиза в региона на данъчната политика и законодателство и отбраната на националната сигурност.

Той е приключил Стопанската академия в Свищов със специалности " Икономика и търговия " и " Вътрешен финансов надзор ", както и Академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност " Защита на националната сигурност ".

В интервала 2009 година – 2015 година Румен Спецов е работил в Централното ръководство на Национална агенция за приходите, а от 2001 година до 2006 година е работил в Териториална дирекция на Национална агенция за приходите – Добрич.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР