Службата за сигурност на Украйна официално повдигна обвинения срещу ,

...
Службата за сигурност на Украйна официално повдигна обвинения срещу ,
Коментари Харесай

Службите за сигурност на Украйна гонят клирици, свързани с Москва

Службата за сигурност на Украйна публично повдигна обвинявания против, викарий на Киево-Печерската лавра . СБУ разгласява и публично известие за наказателните каузи, дружно със фотография по какъв начин Павел подписва обвиняванията, фотоси на и от вкъщи му.

Той е обвинен в подбудителство на междурелигиозна свада и в оправдаване и отказване на въоръжената експанзия на Русия против Украйна.

" Установено е, че в обществените си изявления неведнъж е оскърбявал религиозните усеща на украинците, унижавал е възгледите на вярващите от други конфесии и се е опитвал да образува враждебно отношение към тях, а също по този начин е правил изказвания, оправдаващи или отричащи дейностите на страната-агресор. Това беше доказано и от съдебно-медицинската и лингвистичната експертиза, инициирана от Службата за сигурност ", се споделя в изказването на организацията за сигурност на Украйна.

СБУ разполага и разгласява и записи на диалози, в които митрополит Павел се изрича позитивно за окупацията на Херсон от съветските военни, декларира, че виновността за войната е на украинците, приказва и за американски лаборатории в Киев и Одеса, които са били ударени от руснаците, както и приканва да се молят за патриарх Кирил.

" Законът и отговорността за нарушаването му са идентични за всички, а расото не постоянно е гаранция за чисти планове. Днес врагът се пробва да употребява църковната среда за агитация и делене на украинското общество ", се споделя в изказването. СБУ систематично блокира всички опити на съветските специфични служби, които се стремят да употребяват свои сътрудници за накърняване на ползите и сигурността на Украйна.
 УПЦ съди Киев в Организация на обединените нации поради Киево-Печорската лавра
УПЦ съди Киев в Организация на обединените нации поради Киево-Печорската лавра

До конфликти и обвинявания във връзки с Русия се стигна през последните дни

Според събраните доказателства са въведени наказания и против 17 чиновници на УПЦ , а на близо 250 клирици на Руската православна черква е неразрешено да влизат в Украйна. Също по този начин е прекъснато украинското поданство на 19 клирици от УПЦ, жители на РФ, и е стартирано наложително връщане в страната на генезис на друго църковни клирици и 2 жители на Руската федерация.

Представители на УПЦ (доскоро Московска патриаршия) след началото на войната на Русия в Украйна декларират неведнъж, че са прекъснали връзките си с Руската черква. Според украинските управляващи обаче в реалност УПЦ остава обвързвана с Руската православна черква и Кремъл.

УПЦ, най-голямата православна черква в Украйна, до неотдавна беше самоуправляваща се черква в границите на Руската православна черква (РПЦ).

По-късно се организира и съвещание за мярката за неотклонение на митрополит Павел, само че то бе отсрочено един път поради отказ на съдията, и повторно, защото митрополита се оплака, че му е станало зле.

Съдебното съвещание беше отсрочено за 3 април, оповестяват локалните медии.

Тази седмица митрополит Павел разгласява видеопослание до президента Володимир Зеленски, в което заплашва него и фамилията му с " божие наказване " поради опитите на управляващите да принудят УПЦ да напусне Киево-печорска лавра.
 Напрежение и конфликти пред Киевско-Печорската лавра Обновена
Напрежение и конфликти пред Киевско-Печорската лавра

Държавната комисия не съумя да влезе в комплекса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР