Службата на ЕС за интелектуална собственост в сътрудничество с Патентно

...
Службата на ЕС за интелектуална собственост в сътрудничество с Патентно
Коментари Харесай

Патентно ведомство и EUIPO предоставят възможност за достъп до фонд от 20 млн. евро на малки и средни фирми

Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност в съдействие с Патентно ведомство на Република България дава опция на дребни и междинни предприятия за достъп до фонд от 20 млн. евро безплатни средства.

На 18.12.2020 година беше основан фонд от 20 млн. евро безплатни средства (Ideas Powered for Business SME Fund), който ще дава ваучери за интелектуална благосъстоятелност в помощ на дребните и междинни предприятия (МСП) със седалище в Европейския съюз. Чрез тях МСП ще получат достъп и ще се възползват от своите права на интелектуална благосъстоятелност (ИС). С новата скица, която ще бъде налична за всички предприятия в Европейски Съюз, отговарящи на формалното определение за МСП, се предлага финансово подкрепяне под формата на възобновяване на разноски за поръчки за марки и дизайни и за услуги за предварителна диагностика на интелектуална благосъстоятелност (IP Scan), с оптимален размер до 1500 евро на дружество.

На 11 януари 2021 година ще бъде отворен първият от петте прозореца за подаване на заявки, чиято интензивност ще продължи през цялата 2021 година Новата скица се ръководи посредством програмата Ideas Powered for Business на Службата на Европейския съюз по интелектуална благосъстоятелност (EUIPO) и съставлява част от проекта за деяние на Европейската комисия в региона на ИС. Тя се реализира в съдействие с националните и районните ведомства за интелектуална благосъстоятелност в Европейски Съюз.

Изискванията, периодите и друга информация за схемата към този момент са налични за информация в центъра за Ideas Powered for Business.

Научете повече детайлности и вижте
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР