Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в

...
Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в
Коментари Харесай

ДПС готови да преговарят с ГЕРБ за правителство

Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските жители в Европейския съюз. Това съобщи евродепутатът от " Обнови Европа " /ДПС Илхан Кючюк по Българска национална телевизия. 

По думите му България заслужава да бъде в Шенген, само че политическата рецесия у нас пречи да осъществяваме външнополитическите си цели.

" България е в перманентна политическа рецесия и това не оказва помощ. Говорим по какъв начин ще се преборим с инфлацията, с икономическата рецесия, само че майката на всички рецесии е политическата рецесия. Докато не решим политическата рецесия и не се обединим всички - капитала на българската нация, както го направихме, когато влизахме в Европейски Съюз, България няма да осъществя нито един собствен външен приоритет ", посочи той.

След като ГЕРБ-СДС получи първия мандат, Движение за права и свободи е готово да договаря с най-голямата парламентарно показана мощ у нас, стана ясно от думите на Кючюк.

" Движение за права и свободи има стратегия и физиономия - в обстановка на рецесия Движение за права и свободи постоянно е поставяла националния интерес над партийния. Разбира се, че държавното управление би трябвало да е евроатлантическо. Ние сме част от Европейски Съюз и НАТО и българските жители са платили тежка политическа цена за това. Не би трябвало да се губи време, тъй като ще дойдат последващи избори, и след това още едни и по какъв начин ще реализираме всичко, за което си приказваме - Шенген, еврозоната? Вкарваме се в сами в обаян кръг ", уточни той.

Относно присъединението на България към еврозоната Кючук посочи, че сега има отворен прозорец, само че в случай че в този момент го изпуснем, ще мине доста време преди да се отвори идната опция.

Илхан Кючюк разяснява и абсурда в Народния спектакъл поради назначението на някогашния ПР на Движение за права и свободи Велислава Кръстева. Той отбрани Кръстева и назова протичащото се " политическа вендета ".

" Защо я упрекват - че не е експерт?! Такива причини не съм чул, противоположното - всички излизат и споделят какъв добър експерт е тя. Какво е обвиняването - че е гласувала с Ахмед Доган? И какво от това? Няма право да гласоподава с който си желае ли? Какво като е с Доган - отишли са да гласоподават дружно, какво толкоз?! Тя е определена с конкурс. Аз не разбирам какъв е този мотив и този стон против експерт и човек, потвърдил своите познания и благоприятни условия ", уточни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР