Случилото се с футболиста на Дания Кристиан Ериксен по време

...
Случилото се с футболиста на Дания Кристиан Ериксен по време
Коментари Харесай

Лекарят на Дания: Ериксен беше в съзнание, но всичко се промени бързо

Случилото се с футболиста на Дания Кристиан Ериксен по време на мача с Финландия от европейското състезание потресе целия свят. Той се строполи на терена в края на първото полувреме без забележима причина. Наложи се намесата на медици, които му направиха сърдечен масаж, с цел да го върнат в схващане.

За благополучие той е в устойчиво положение и медиците към този момент му вършат всички нужни проби, с цел да схванат какво е провокирало обстановката.

Какво в действителност се е случило? Лекарят на Дания Мортен Боесен изяснява:

Снимка: Reuters

" Когато ни повикаха на терена Кристиан лежеше встрани, дишаше и имаше пулс. Ситуацията обаче се промени доста бързо, по тази причина трябваше да му създадем сърдечен масаж, а парамедиците също се отзоваха доста бързо, с тяхна помощ успяхме да създадем това, което трябваше. За благополучие той се вкопчи в живота. Дори приказвах с него, преди да го изпратим в болничното заведение ", съобщи той.

Редица лекари изрекоха мнение след случилото се. Според експерта, който отговаряше за здравословното положение на футболиста в някогашния му клубен отбор " Тотнъм " - професор Саняй Шарма, става дума за сърдечен арест, който е много неочакван.

Снимка: Reuters

" Когато гледах фрагментите незабавно си споделих дали не сме пропуснали нещо, бях покъртен. Прегледах резултатите още веднъж, защото имам база данни за всеки пациент и до през днешния ден. Наистина при него в никакъв случай не е имало проблеми ", безапелационен е той.

Така твърди и медикът от сегашния му тим " Интер " - Пиеро Волпи.

" Откакто е при нас в никакъв случай не е имал проблеми. Дори не е прекарал ковид, тъй че не можем да приказваме за някакви последици след възобновяване от инфекцията. През цялото време бях в контакт с датските сътрудници и лекарите на място ", сподели той.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР