Случаите на новоразарени с COVID-19 във Враца продължават да нарастват.

...
Случаите на новоразарени с COVID-19 във Враца продължават да нарастват.
Коментари Харесай

Маските на открито във Враца вече са задължителни

Случаите на новоразарени с COVID-19 във Враца не престават да нарастват. В петък в най-големия град в Северозападна България влязоха в действие и нови, по-строги ограничения.

„ Област Враца е измежду тези с най-интензивно разпространяване на вируса. Данните демонстрират, че ние попадаме в алената зона. Най-много са случаите в Борован, Криводол и Бяла Слатина. Имаме наложителен брой кревати избрани за лекуване на COVID-19. Те са разпределени към 12 лечебни заведения. От 260 такива към този миг са заети 131”, изясни зам.-директорът на РЗИ Враца.

Тя добави, че разпределението на новите случаи в региона не е отмерено.

„ За една година се трансформираха доста неща. В началото не знаехме по какъв начин да лекуваме болните. Наложи се да трансформираме доста отделения. Към този миг имаме 62 кревати за отнасяне на пациенти с COVID-19, а заети са 31”, сподели шефът на МБАЛ „ Тота Венкова” – Габрово доктор Минко Михов.

Той прибавя, че през октомври и ноември е имало доста тежки моменти за болничното заведение в Габрово.

„ Повече от половината болница се занимаваше единствено с лекуването на тази зараза. Колегите към този момент имат много опит и в случай че още веднъж се наложи да имаме толкоз доста пациенти се надявам, че ще се справим”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР