Случаите на морбили в Европа удариха нов рекорд през тази

...
Случаите на морбили в Европа удариха нов рекорд през тази
Коментари Харесай

Бум на морбилите в Европа

Случаите на морбили в Европа удариха нов връх през тази година, по данни на Световната здравна организация (СЗО), представени от BBC.
За първите шест месеца на тази година от морбили са се заразили 41 000 души, а смъртните случаи са 37. За съпоставяне за цялата предходна година е имало 23 927 случая, а през 2016 година – 5273 случая.
През тази година единствено в Англия е имало 807 случая. Затова и СЗО приканва управляващите в Европа да вземат ограничения.
Здравната организация в Англия настояват, че по-честите случаи на болестта се дължат на пътуванията в страни, където морбилите са по-разпространени. Украйна, Сърбия, Грузия, Гърция, Румъния и Италия са измежду страните с най-често срещани случаи на морбили. Болестта е с висока степен на заразяване и се популяризира по въздушно-капков път. Инфекцията продължава от 7 до 10 дни, а може да докара до енцефалит, менингит, пневмония, хепатит и доста други затруднения. Още преди 20 години се е знаело, че имунизацията MMR може да се оправи с зараза от морбили, само че тогава е била неразрешена, поради съмнението, че би могла да провокира аутизъм.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР