Словенската централна банка заяви днес, че ще наложи ограничения на

...
Словенската централна банка заяви днес, че ще наложи ограничения на
Коментари Харесай

Банката на Словения с ограничения на потребителските кредити - пази от свръхзадлъжняване

Словенската централна банка съобщи през днешния ден, че ще наложи ограничавания на потребителските заеми, с цел да приключи " несъразмерния " напредък на кредитирането и да отбрани заемополучателите от свръхзадлъжняване, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Словения едвам избегна нуждата да изиска интернационална избавителна помощ за банковия си бранш през 2013 година, само че от този момент банките се върнаха към облага и понижиха насъбраните неприятни заеми.
Примож Доленц, заместник-управител на Банката на Словения, съобщи на конференция, че годишният напредък на потребителските заеми наскоро е превишил 10 %, което е много над икономическия напредък от 4,1 % през 2018 година

Съгласно новите ограничавания съотношението сред годишните разноски на заемополучателите за погасяване на заемите и техните чисти доходи не би трябвало да надвишава 67 %, показва Банката на Словения. Тя прецизира, че падежът на потребителските заеми няма да надвишава седем години.

" Целта на това е да се предотврати несъразмерното кредитиране, да се предотврати поемането на несъразмерни задължения и да се предотврати разхлабването на кредитните стандарти ", съобщи Доленц.
" Искаме здравословен кредитен напредък..., който ще има позитивен резултат в дълготраен проект ", добави той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР