Словения е единствената страна, участваща в Европейската прокуратура, която все

...
Словения е единствената страна, участваща в Европейската прокуратура, която все
Коментари Харесай

Единствено Словения все още не е излъчила европейски прокурори

Словения е единствената страна, участваща в Европейската прокуратура, която към момента не е излъчила свои представители в новата институция, откакто през днешния ден беше реализирано съглашение с Финландия. Това заяви пред Европейския парламент еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс. 

Той посочи, че през днешния ден е изпратил ново писмо до словенските управляващи с гледище да подхващат нужните стъпки. По неговите думи, Европейската комисия няма да се поколебае да вземе ограничения, с цел да може прокуратурата на Европейски Съюз да работи гладко. 

" Ще би трябвало известно време преди прокуратурата да се задейства на цялостни обороти. За да извърши своите задания, прокуратурата би трябвало да има представители във всички 22 участващи страни ", добави еврокомисарят Дидие Рейндерс.

Той регистрира, че седем страни към момента не са запълнили квотите си за делегирани прокурори.

" Държавите са длъжни да излъчат по брой толкоз представители, за колкото са дали единодушие основните прокурори на съответните страни. Процедурите по номинация би трябвало да бъдат напълно транспарантни ", означи още Рейндерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР