Словашкият министър на околната среда Ласло Шолимош подаде оставка, след

...
Словашкият министър на околната среда Ласло Шолимош подаде оставка, след
Коментари Харесай

Словашки министър подаде оставка заради пиянска свада

Словашкият министър на околната среда Ласло Шолимош подаде оставка, откакто той и брат му били забъркани в сряда вечерта в пиянска кавга в китайски ресторант в Братислава, съобщи ДПА, като са базира на полицията и локални медии.

Шолимош бил арестуван по обвиняване, че е нападнал личния състав на ресторанта и нанесъл материални вреди. Според полицията на един от нападнатите след това била оказана здравна помощ.

Пиян министър спретна кръчмарски пердах в Словакия

В полицейския отчет не се показва името на арестувания, само че новинарският уебсайт Pluska.sk твърди, че причинителят е Ласло Шолимош, член на партията на унгарското малцинство "Мост-Хид ".
Очевидци разказали пред медии, че въпросният, очевидно пийнал мъж крещял на служителите на реда при задържането си: "Аз съм министър на околната среда. " Той казвал още, че майка му е на смъртно легло.

Премиерът Петер Пелегрини повика през днешния ден Шолимош и изиска от него да се извини обществено. След срещата министърът на околната среда разгласи, че се отдръпва от поста си, като отхвърли да дава отговор на репортерски въпроси.

Словашки медии, позоваващи се на очевидци, пишат, че абсурдът почнал по прост мотив. Министърът желал да употребява тоалетната в ресторанта, само че не му било разрешено, тъй като не бил клиент. Започнал спор, прераснал в викове, отправяне на расистки обиди, ръкопашен пердах и чупене на порти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР