Словашките власти отново арестуваха италиански бизнесмен, заподозрян за убийството на

...
Словашките власти отново арестуваха италиански бизнесмен, заподозрян за убийството на
Коментари Харесай

Арестуваха пак италиански бизнесмен за убийството на словашкия журналист

Словашките управляващи още веднъж арестуваха италиански предприемач, обвинен за убийството на проверяващ публицист и годеницата му, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на генералната прокуратура, заяви Българска телеграфна агенция.
Антонино Вадала е бил задържан тази заран в град Михаловце. Задържането е било осъществено по искане на италиански съд, издал европейска заповед за арестуването на предприемача поради обвързвано с опиати закононарушение. Италия желае той да бъде екстрадиран.
Вадала беше един от седмината италианци, арестувани като обвинени за убийството на Ян Куциак и Мартина Кушнирова. Журналистът и годеницата му бяха открити убити в дома им на 25 февруари.
В последния си, незавършен материал Куциак е писал за връзките сред Вадала, за който се твърди, че е част от италианска незаконна организация, и хора, близки до словашкия министър-председател Роберт Фицо.
Убийството на журналиста и годеницата му провокира политическа рецесия, която заплашва съдружното държавно управление на Фицо.
Опозицията изиска избор на съмнение против държавното управление и гласуването беше планувано за идващия понеделник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР