Словашките власти ограничиха от днес през следващите три седмици придвижването

...
Словашките власти ограничиха от днес през следващите три седмици придвижването
Коментари Харесай

Словашките власти ограничиха временно свободното движение на гражданите заради коронавируса

Словашките управляващи ограничиха от през днешния ден през идващите три седмици напредването на жителите поради ускоряващите се темпове на разпространяване на ковид, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Това стана в деня, когато в страната бе регистриран нов връх за най-вече нови инфектирани за едно денонощие.

За интервала на деяние на рестриктивните мерки словаците ще могат да излизат от вкъщи си единствено с цел да вървят на работа и на доктор, с цел да пазарят храна, за разхождане на домашни любимци и в други неотложни случаи. На полицията е разпоредено да управлява спазването на ограниченията. Нарушителите ще бъдат глобявани с до 20 хиляди евро.

Най-строгите ограничавания ще бъдат в действие до 1 ноември. Това е обвързвано със почналото в Словакия всеобщо тестване на популацията за ковид.

По-рано министър председателят Игор Матович съобщи, че е належащо "максимално да бъдат лимитирани обществените контакти, с цел да не се заразяват жителите преди тази извънредно значима процедура ".

Най-строга възбрана за напредване е въведена до 1 ноември в регионите, където епидемиологичната конюнктура провокира най-голямо безпокойствие у медиците. Става дума за региона на градовете Бардейов (Североизточна Словакия), Долни Кубин, Твърдошин и Наместово (Северна Словакия). Там дома си могат да напущат единствено тези, които имат информация за негативен тест за ковид, получен не по-късно от 23 октомври. На тях им е позволено да пътуват до работа и да се разхождат за малко. Останалите жители ще могат да излизат на улицата единствено в изключителни случаи - с цел да отидат до най-близкия хранителен магазин, за приемане на неотложна здравна помощ или с цел да разходят домашните си любимци на не повече от 100 м от непрекъснатия си адрес.

Днес словашкото министерство на опазването на здравето заяви за 2890 нови случая на ковид за миналите 24 часа - връх за едно денонощие в страната. С това общият брой на записаните инфектирани в Словакия доближи 40 801.

25 индивида са умряли през миналите 24 часа в страната от затруднения, провокирани от ковид. Общият брой на смъртните случаи в Словакия от началото на епидемията доближи 159.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР