Словашки бизнесмен, свързан вероятно с убийството на разследващ журналист, бе

...
Словашки бизнесмен, свързан вероятно с убийството на разследващ журналист, бе
Коментари Харесай

19 години затвор за измама за бизнесмен, свързан с убийството словашки журналист

Словашки предприемач, обвързван евентуално с убийството на проверяващ публицист, бе наказан през днешния ден на 19 години затвор по настрана дело за машинация, съобщи Асошиейтед прес.

Сенчестият предприемач Мариан Кочнер бе съден дружно с някогашния вицепремиер и министър на стопанската система Павол Руско, който получи присъда със същия период затвор. Присъдите може да бъдат обжалвани пред Върховния съд на Словакия.

Специализираният углавен съд в град Пезинок откри, че Кочнер е предявил излъган иск за 69 милиона евро към телевизия " Маркиза ", чийто шеф е бил Руско, преди малкия екран да бъде купена от Central European Media Enterprises (СМЕ). Според сегашните притежатели на " Маркиза " претенциите се основават на подправени записи на заповед (ценни книги, които са документално заричане за абсолютно плащане). Съдът възприе тази теза.

Кочнер е обвинен и по делото за убийството през 2018 година на репортера Ян Куциак и приятелката му Мартина Кушнирова като гарант на покушението, довело до всеобщи митинги и рухването на предходното държавно управление на Словакия. Ако бъде приет за отговорен по това дело, той може да получи до 25 години затвор.

Словакия е друга в съпоставяне преди три години, разяснява във връзка днешната присъда словашкият вестник " Денник Ен ". Към 2016 година Кочнер създава проект да ограби " Маркиза ", благосъстоятелност на съдебномедицинска експертиза. Той употребява за това някогашния шеф и акционер в малкия екран Руско, като двамата са имали задоволително учредения да имат вяра, че това ще проработи, напомня изданието. Според него те са разполагали със свои служители на реда, прокурори и съдии в подготвеност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР