Словакия отложи решение за подмяна на остарелите руски самолети МиГ-29

...
Словакия отложи решение за подмяна на остарелите руски самолети МиГ-29
Коментари Харесай

Словакия отложи решение за подмяна на руски изтребители с Ф-16 или “Грипен

Словакия отсрочи решение за замяна на остарелите съветски самолети МиГ-29 с американски изтребители Ф-16 или шведски " Грипен ".

Това заяви министър председателят на европейската страна Петер Пелегрини, представен от " Ройтерс ".

Първоначално военното министерство трябваше да показа разбор на двата разновидността до 29 юни за държавно утвърждение, само че министър-председателят разгласи, че това е доста огромно решение, с цел да се взема под напън.

" Искам да видя сравними оферти, с цел да изчезне всякакво подозрение . Това е съществено решение за милиарди евро ", акцентира той.

Словакия, член на НАТО, има контракт с Русия за поддръжка на 12 самолета МиГ-29 до есента на 2019 година Договорът е на стойност сред 20 и 50 милиона евро на година, съгласно който дузина съветски техници са основани в словашка военновъздушна база. Сделката ще би трябвало да бъде удължена и след сключването на съглашение за закупуване на нови самолети, до момента в който изтребителите бъдат доставени.

За доставянето на нови изтребители " Грипен " ще са нужни 18 до 24 месеца , а за Ф-16 - до 2023 година, заяви Ярослав Над, словашки анализатор.

Словакия възнамерява да отдели 6,5 милиарда евро до 2030 година за модернизиране на армията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР