Словакия и Полша търсят алтернативни доставчици на ваксини срещу COVID-19.

...
Словакия и Полша търсят алтернативни доставчици на ваксини срещу COVID-19.
Коментари Харесай

Словакия купи 2 милиона дози ваксина Спутник V от Русия

Словакия и Полша търсят различни снабдители на ваксини против COVID-19.
Словакия купи от Русия 2 милиона дози от имунизацията "Спутник V ". Първата партида от 200 хиляди дози дойде през днешния ден, предадоха международните организации.
Словашкият министър председател Игор Матович посрещна пратката, която дойде с военнотранспортен аероплан на летището на източния град Кошице.
Матович сподели, че се чака половината дози, 1 милион, да бъдат доставени в Словакия през този и другия месец.
Поставянето на имунизациите ще стартира през идващите две седмици и ще бъде на доброволна основа, обявиха представители на словашкото държавно управление, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Словашкият министър председател изрази очакване темпото на имунизацията в страната му да се усили с към 40 %.
След прилежаща Унгария, Словакия стана втората страна от Европейския съюз, купила Спутник V. Руската ваксина против COVID-19 не е утвърдена от Европейската организация по медикаментите.
По-рано чешкият министър председател Андрей Бабиш сподели, че страната му също може да стартира да употребява Спутник V и без утвърждение от здравния регулатор на Европейски Съюз. Чехия е с максимален брой новозаразени с ковид на глава от популацията в света през последната седмица, отбелязва Ройтерс.
На фона на внезапното утежняване на епидемиологичната конюнктура в Словакия, ограничаващите ограничения ще бъдат затегнати от сряда, оповестиха по-рано управляващите. Страната е с най-висока смъртност от COVID-19 в света през последната седмица, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Досега в Словакия, с население от 5,5 милиона души, са били регистрирани близо 309 хиляди инфектирани с новия ковид. 7270 индивида са умряли от причиняваното от него заболяване COVID-19.
Полша изиска от китайския препарат против COVID-19. По рекомендация на държавното управление полският президент Анджей Дуда е подставил въпроса с имунизациите в телефонен диалог с китайския държавен глава Си Цзинпин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР