Сложна е метеорологичната обстановка в планинските части в Югозападна България.

...
Сложна е метеорологичната обстановка в планинските части в Югозападна България.
Коментари Харесай

Допълнителни екипи на ЧЕЗ Разпределение работят при усложнена метеорологична обстановка в Югозападна България

Сложна е метеорологичната конюнктура в планинските елементи в Югозападна България. Засегнати са електропроводите, които преминват през тях, и зареждат с електрическа енергия обитаемоте места в общините Разлог, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджи Димово и Петрич. В планината снегът доближава до един метър.
До момента сдружението локализира 6 счупени стълба, като обходите не престават. Непроходими са второстепенни пътища, което мощно затруднява работата на чиновниците. Компанията командирова спомагателни екипи от София и Благоевград, които да спомагат на сътрудниците си за по-бързо справяне с зародилата обстановка.

ЧЕЗ Разпределене транспортира полимерни стълбове, създадени по нова технология и внедрени през предходната година. Те са по-леки и разглобяеми на две, което разрешава на чиновниците да ги носят на ръце през планината и непреоходимите пътища. Това ще разреши по-бърза реакция, защото монтирането на общоприетите стълбове допуска изчакване на спокойна конюнктура и опция за напредване. В момента ЧЕЗ Разпределение транспортира и спомагателни количества изолатори и проводници към засегнатите места. Компанията изпрати и повече АТВ-та с вериги за сняг.

Екипи на ЧЕЗ Разпределение работят и в област Кюстедил, като в останалата част от територията, обслужвана от сдружението, ситуацията е спокойна. Служителите на сдружението ще работят до цялостното възобновяване на електрозахранването на всички наранени обитаеми места.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР