Сливен. Започва прием на проектни предложения по процедура BG16RFOP002-2.024 Насърчаване

...
Сливен. Започва прием на проектни предложения по процедура BG16RFOP002-2.024 Насърчаване
Коментари Харесай

Сливен: Започва прием на европроекти с приоритет жени-предприемачи, младежи и лица от 50 до 64 години

Сливен. Започва банкет на планови оферти по процедура BG16RFOP002-2.024 „ Насърчаване на предприемачеството “, оповестиха от Областната администрация в Сливен . Приемът бе разгласен от Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към Министерството на стопанската система, която е ръководещ орган на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 “. Целта на интервенцията е да се основат и развият нови предприятия в предпочитани браншове на Националната тактика за поощряване на дребните и междинни предприятия и в характерните сфери, свързани с превъзмогването на европейски и районни провокации.
По информация на Областния информативен център (ОИЦ) общата стойност на процедурата е за близо 67,2 млн. лв.. Минималният размер на финансовата помощ за всеки самостоятелен план и 50 000 лв., а оптималният – 200 000 лв.. Безвъзмездното финансиране възлиза на 80 %. Процедурата е ориентирана към микро, дребни и междинни предприятия, които са регистрирани след 31 декември 2016 година. При оценка на подадените планове приоритет ще бъде даден на жените-предприемачи, на младежите до 29 и лицата от 50 до 64 години, които се извършват в една от тематичните области на Иновационната тактика за умна специализация. Приоритет ще бъде даден и на планове на претенденти, които са регистрирани и имат седалище на територията на 15 области в страната, измежду които е и Сливенската. Документите се подават напълно по електронен път, с дипломиран електронен автограф в период до 16,30 ч. на 5 септември или до 16,30 ч. на 7 ноември. Пълният пакет от нужни документи е оповестен в www.opic.bg и в www.eufunds.bg
„ Проявяващите интерес могат да получат подробна информация за условията по процедурата и на място при нас, в Областния информативен център. Центърът се намира в постройката на община Сливен “, съобщи Весела Омайникова, шеф на ОИЦ-Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР